"Hoe wéét jij dat allemaal?"

Het socialemedia-experiment uitgevoerd door Jack Vale toont aan hoe gemakkelijk het is om persoonlijke informatie van wildvreemden te achterhalen. Vale confronteerde mensen die hij nooit eerder had ontmoet, met alle gegevens die hij online ter beschikking had. Het gezicht van zijn "slachtoffers" spreekt boekdelen.

Voor komiek Jack Vale was het een koud kunstje om de informatie te verzamelen. Het enige wat hij hoefde te doen was de sociale netwerken uitpluizen van mensen in zijn omgeving. Stel dat een zekere Jessica op haar Instagramprofiel toont dat ze op dit moment aan het eten is, dan stapte Vale naar dat restaurant om haar persoonlijk en bij naam te begroeten. Bij de nietsvermoedende Stephanie en Ashley deed hij identiek hetzelfde. En steeds registreren de verborgen camera's blikken van ongeloof en pure verbazing.

lees ook