"Naaldensteker" zaait paniek in Birmingham

De politie in de Britse stad Birmingham is op zoek naar een onbekende man die vrouwen aanvalt met een injectienaald. De man heeft mogelijk al 11 slachtoffers gemaakt. De politie heeft nu bewakingsbeelden van een mogelijke verdachte vrijgegeven.

In eerste instantie was er sprake van vijf slachtoffers maar na een politie-oproep meldden zich nog eens zes vrouwen. De slachtoffers zijn jonge vrouwen tussen de 20 en de 30 jaar. Ze vertelden de politie dat ze op straat liepen en plotseling een scherpe pijn in de dij voelden. Achteraf bleek telkens dat ze een injectiewonde hadden. De aanvallen gaan tot zes maanden terug.

Om de zoektocht naar de dader te versnellen, zijn vrijdag bewakingscamerabeelden vrijgegeven die dateren van de nacht van de laatste aanval, op 3 november. Op de beelden zijn twee mannen te zien. De politie hoopt dat een van hen haar naar de dader kan leiden. Verschillende mensen hebben al gereageerd, onder hen ook de zes mogelijke nieuwe slachtoffers.

De politie van Birmingham neemt de incidenten in elk geval zeer ernstig. "De vrouwen hebben op het eerste gezicht geen lichamelijke verwondingen aan overgehouden aan de aanval, maar ze hebben wel een voor hen tergend lange periode moeten wachten op de uitslagen van de bloedtesten", aldus Julie Wood van de politie van Birmingham. "Het gaat hier om vreemde overtredingen en de motieven zijn niet duidelijk." In afwachting van een doorbraak is het aantal patrouilles in het stadscentrum verhoogd.