Ann Demeulemeester verlaat haar eigen label

De Belgische ontwerpster Ann Demeulemeester verlaat haar eigen modelabel. Dat maakt ze zelf bekend met een handgeschreven briefje dat via e-mail werd verspreid en al deels online circuleert. "Een nieuw tijdperk is aangebroken, zowel voor mijzelf als voor het merk Ann Demeulemeester", schrijft de ontwerpster.

"Het is nu een volwassen merk met zijn eigen identiteit en nalatenschap, dat klaar is om zonder mij te groeien", zegt Ann Demeulemeester over het label dat haar naam draagt. "Ik voel me gelukkig en voldaan, klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan".

Welke nieuwe wegen de ontwerpster nu wil inslaan, wil ze nog niet kwijt. Ook niet of er een opvolger zal worden aangesteld aan het hoofd van haar label. Op 27 januari wordt de herfst- en wintercollectie voor mannen en vrouwen nog gewoon voorgesteld in Parijs.

Ann Demeulemeester (53) maakt samen met Dries Van Noten,  Walter Van Beirendonck, Dirk Bikkembergs, Dirk Van Saene en Marina Yee deel uit van de Antwerpse Zes, ontwerpers die begin jaren 80 afstudeerden aan de Antwerpse Modeacademie en een mooie internationale carrière uitbouwden. 

Ann Demeulemeester begon kort na haar afstuderen, in 1987, met haar eigen modelabel. Ze werkt vaak met zwart en wit, in een sobere maar gedetailleerde stijl. Rockzangeres Patti Smith staat bekend als een fan van de kleren van Demeulemeester.