Bart De Wever is opgenomen in het ziekenhuis

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever is in een ziekenhuis opgenomen. Volgens het Antwerpse stadsbestuur is zijn toestand minder erg dan eerst gevreesd en zou hij vrij snel naar huis mogen.

Bart De Wever is in de namiddag onwel geworden in het Vlaams Parlement. Op aandringen van de arts van het Vlaams Parlement werd hij meteen opgenomen in een ziekenhuis op de afdeling intensieve zorg.

De Wever zou last hebben van hyperventilatie en pijn in de borst. De woordvoerder van de Antwerpse burgemeester Philippe Beinaerts heeft intussen een mededeling verstuurd waarin gesteld wordt dat de toestand van de De Wever minder ernstig is dan aanvankelijk gevreesd. Er is hoop dat hij niet te lang in het ziekenhuis zou blijven.

De woordvoerder wil geen verdere details geven, maar zegt dat hij geruchten als zou het gaan over hartklachten, kan ontkrachten. Eerste schepen Koen Kennis neemt de komende dagen de meeste taken van de Antwerpse burgemeester over.

De voltallige N-VA-fractie heeft vanavond de vergadering van de Antwerpse gemeenteraad verlaten nadat Vlaams Belang enkele opmerkingen gemaakt had over de gezondheidstoestand van De Wever. "Ik laat in het midden of De Wever strategisch ziek is of een zieke strateeg, maar het zal wel het laatste zijn", zo zei Filip Dewinter.