Bart Van Loo brengt geschiedenis van chanson ook op podium

Auteur Bart Van Loo brengt zijn bestseller over het Franse chanson binnenkort ook op de planken. "Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk", wordt "Belle histoire", naar de klassieker van Michel Fugain. In januari begint Van Loo aan zijn tournee door Vlaanderen en Nederland.

Van Loo vertelt op scène de geschiedenis van Frankrijk aan de hand van de muziek, zoals hij dat ook in zijn boek deed. "Het is een voorstelling waarbij je niet alleen moet voelen, maar ook kan leren", zei hij in "Café Corsari".

Voor zijn theatertournee werkt hij samen met Eddy et les Vedettes, een band die de laatste jaren naam maakte als vertolker van swingende Franse muziek. Zij zullen de grootste klassiekers van het Franse chanson laten horen, van Aznavour tot Fugain, van Moustaki tot Brel. Ook Stromae past in het rijtje, vindt Van Loo. "Als je mensen wilt raken, moet je een voet in de traditie en een in de vernieuwing hebben: dat is zo bij Stromae".