Biotechbedrijf TiGenix haalt 12 miljoen euro op

Het Leuvense biotechbedrijf TiGenix heeft voor 12 miljoen euro nieuwe aandelen uitgegeven. Daardoor wordt de koper, het Spaanse farmabedrijf Grifols, de grootste aandeelhouder van TiGenix.

TiGenix was al een tijdje op zoek naar 12 miljoen euro nieuw kapitaal om de volgende twaalf maanden te overbruggen. Dat gebeurt door de private plaatsing van een pakket nieuwe aandelen.

Die aandelen werden gekocht door Gri-Cel, een dochter van de Spaanse farmagroep Grifols. Door de deal krijgt Grifols een belang van 21,3% in TiGenix en wordt het meteen de grootste aandeelhouder voor Novartis (5,5%) en Roche (4,3%).

De beleggers konden de verwatering van hun aandelen niet smaken. Op de beurs Euronext Brussel zakte het aandeel van TiGenix 5,66 tot 0,5 euro. 

TiGenix werd in 2000 opgericht als spin-off van de universiteiten KU Leuven en UGent en heeft zijn zetel in Leuven. Er zijn ook vestigingen in Maastricht, Madrid en Memphis in de VS. In 2007 ging TiGenix naar de beurs van Brussel. Het bedrijf staat sterk met de behandeling van aandoeningen van gewrichten.

AP2003