Brussels Airlines vliegt weer volgens schema

De vluchten van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines op Zaventem verlopen vanochtend opnieuw volgens schema, nadat de piloten gisterenmiddag hun stakingsacties hadden opgeschort. Enkele vluchten vanuit New York en luchthavens in Afrika zijn wel geschrapt, omdat de toestellen niet zijn kunnen vertrekken door de staking. Dat werd vernomen van Geert Sciot, de woordvoerder van Brussels Airlines.

"Alle vertrekken die woensdag geprogrammeerd staan, verlopen volgens de uurregeling", aldus Sciot. Er stond wel nog bij een paar aankomende vluchten de melding "cancelled", onder meer vluchten uit New York en Nairobi. "De vluchten naar die bestemmingen moesten door de staking worden geannuleerd, bijgevolg zijn uiteraard ook de retourvluchten niet aangekomen", zegt Sciot daarover.

De piloten van Brussels Airlines gingen maandag in staking. Gisterenmiddag schortten ze hun acties op tot eind volgende week, nadat ze met de directie een principeakkoord hadden bereikt over onder meer het aan boord houden van de 58-plussers.

Door de staking moesten maandag en dinsdag tientallen vluchten worden geschrapt. Duizenden reizigers werden getroffen, al kon voor de overgrote meerderheid een oplossing worden gevonden.