Dader van schietpartij in Parijs is opgepakt

In de buurt van Parijs heeft de politie de man gearresteerd die de afgelopen dagen bij een aantal schietpartijen in de Franse hoofdstad betrokken was. Bij die schietpartijen is een fotograaf van de krant Libération zwaargewond geraakt.
De ingang van de parking waar de man gevonden is.

Maandag zijn er videobeelden verspreid van de man en toen heeft zijn huisbaas alarm geslagen. De politie vond de man gisteravond bewusteloos in een auto in een ondergrondse parking in een buitenwijk van Parijs. Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls waren er aanwijzingen "dat hij geprobeerd had zelfmoord te plegen". Hij ligt nu in het ziekenhuis en kon nog niet verhoord worden. Over zijn motief is nog niets bekend.

Uit DNA-onderzoek blijkt intussen dat de opgepakte man wel degelijk de dader is van de aanslagen op twee mediahuizen in Frankrijk.

Maandag had de man het kantoor van de krant Libération aangevallen en een fotograaf van het blad neergeschoten. Die man is ernstig gewond. Kort daarop had de dader schoten gelost nabij de bank SocGen in de zakenwijk La Défense en had hij een autobestuurder gegijzeld om zo te ontsnappen naar het centrum van Parijs. 

De dader werd in 1998 al eens veroordeeld tot vier jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de moord op vijf mensen, onder wie drie politieagenten, in Parijs in 1994.