Dader vluchtmisdrijf voor de onderzoeksrechter

In Gent heeft een bestuurder met zijn terreinwagen acht scholieren aangereden die in een bushokje stonden te wachten. Twee van hen zijn zwaargewond. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar kon even later worden opgepakt. Hij wordt morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

"Het voertuig zou ingereden zijn op een groep leerlingen die stonden te wachten aan een tramhokje", zegt An Schoonjans van het Gentse parket. "Er zijn acht gewonde leerlingen, van wie twee zwaargewond en zes lichtgewond." Geen van de slachtoffers verkeert in levensgevaar.

De slachtoffers zijn leerlingen van een Technisch Atheneum aan de Coupure Rechts, de straat waar de aanrijding plaatsvond.

Over de juiste omstandigheden van het ongeval is nog geen duidelijkheid. "Hij moest uitwijken voor een scooter", zegt een ooggetuige. "Ik denk dat het per ongeluk was, maar ik ben niet zeker. In plaats van te remmen, gaf hij gas bij."

"De bestuurder heeft onmiddellijk de vlucht genomen", zegt Schoonjans. "De bestuurder zelf was in grote paniek, denk ik", zegt de ooggetuige, "want die is onmiddellijk weggereden."

De politie van Gent heeft de bestuurder opgepakt. Het gaat om een 17-jarige jongen die reed met een voorlopig rijbewijs. Naar verluidt reed hij met de auto van zijn vader. Vanavond raakte bekend dat ook een tweede minderjarige is opgepakt die als passagier in de auto zat.

Het voorlopig rijbewijs van de bestuurder is ingetrokken. De minderjarige was niet vergezeld van een geldige begeleider en hield zich niet aan de voorwaarden van zijn voorlopig rijbewijs. De jongen wordt morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Minderjarigen kunnen normaal gezien niet in de gevangenis opgesloten worden, maar de wet bepaalt een uitzondering voor een minderjarige tussen de 16 en 18 die een verkeersongeval met gewonden veroorzaakt en vluchtmisdrijf pleegt.