Diane Disney Miller is overleden

De Walt Disney Company heeft bevestigd dat Diane Disney Miller, de oudste dochter van Walt Disney, gestorven is aan de gevolgen van een val. Miller was de inspiratie voor het eerste Disneyland pretpark. Ze werd 79 jaar.
A2003

De CEO van de Walt Disney Company, Robert Iger, zei dat Diane Disney Miller herinnerd zal worden voor haar "gratie, vrijgevigheid en haar verwoede werk om haar vaders erfenis in ere te houden."

"Als de geliefde dochter van Walt Disney en een van zijn inspiraties voor het creëren van de Disneyland pretparken, heeft ze een speciale plaats in de geschiedenis van de Walt Disney Company en in de harten van fans over de hele wereld", aldus Iger.

Ze werd geboren op 18 december 1933. De volgende dag verscheen in The Los Angeles Times het volgende bericht: "Mickey Mouse heeft een dochter."

Miller herinnerde zich haar vader als een liefhebbende en geduldige man. "Hij nam mij en mijn zus vaak mee naar het speelplein in Griffith Park en bleef daar de hele tijd staan tot we klaar waren om terug naar huis te gaan", zei ze. "Terwijl hij daar stond bedacht hij dat er meer dingen zouden moeten zijn die ouders met hun kinderen samen kunnen doen. Het idee voor Disneyland was geboren".

Diane Disney Miller stichtte het Walt Disney Family Museum in San Francisco in 2009. Ze speelde ook een grote rol in de afwerking van de Walt Disney Concert Hall in Los Angeles. "Ik wou iets dat mijn vaders naam zou dragen, iets dat van zijn rijkdom zou komen maar niet te commercieel is", aldus Miller. "Ik denk dat we dat met deze concertzaal bereikt hebben".

Diane Disney Miller werd 79 jaar oud.