EasyJet vliegt weldra ook tussen Brussel en Londen

De Britse lagekostenmaatschappij EasyJet vliegt vanaf het volgende zomerseizoen twee keer per dag tussen Brussels Airport en Londen Gatwick, de op één na grootste luchthaven van de Britse hoofdstad. Daardoor komt het aantal EasyJet-bestemmingen vanuit Brussel nu op tien.
AFP ImageForum

De nieuwe route tussen Brussel en Gatwick wordt gevlogen vanaf 30 maart 2014, de start van het nieuwe zomerseizoen. Er waren al enkele jaren geen vluchten meer tussen Brussel en de tweede luchthaven van Londen, sinds Brussels Airlines de luchthaven in 2010 inruilde voor Heathrow, de grootste luchthaven van de Britse hoofdstad.

Hoedanook betekent de nieuwe lijn niet alleen stevige concurrentie voor Brussels Airlines, maar ook voor British Airways, dat eveneens vliegt tussen Brussel en Heathrow. Gatwick is trouwens de grootste basis van EasyJet, die de maatschappij verbindt met 107 Europese bestemmingen.

Het aantal EasyJet-bestemmingen vanuit Brussel komt nu op tien. Eerder kondigde de maatschappij al aan met vluchten naar Napels en Bordeaux te starten. Daarnaast vliegt de lagekostenmaatschappij al naar Basel, Berlijn, Genève, Lyon Milaan, Nice en Toulouse.