Een miljoen dollar aan goud gevonden in vliegtuigtoilet

In Calcutta in India zijn in een vliegtuig op de luchthaven twee zakken met goudstaven gevonden. De 24 staven, met een waarde van een miljoen dollar (omgerekend 739.474 euro), bevonden zich in de toiletruimte van het toestel. India verhoogde onlangs de invoerrechten voor goud.

De vondst werd gedaan in een toestel van Jet Airways, een maatschappij die ook ons land aandoet. Schoonmakers vonden de twee tassen tijdens een tussenstop in de toiletruimte. Het toestel was afkomstig uit Bangkok en had verschillende stops in India. De politie zou een verdachte hebben opgepakt.

India is een van 's werelds grootste invoerders van goud. Veel Indiërs investeren hun geld in goud omdat ze denken dat dat hen financiële zekerheid zal brengen. De Indiase overheid verhoogde onlangs, voor de derde keer in korte tijd, de invoerrechten voor goud. Die bedragen nu 15 procent. Voor India vormen de inkomsten een welkome aanvulling op de overheidstekorten.