Is uw kat een spion, een directeur of een feestbeest?

Een dierenasiel in Sint-Truiden gaat voortaan de persoonlijkheid van de katten matchen met die van potentiële adoptanten. Het "Meet your match"-principe komt overgewaaid uit de VS. Daar is het aantal teruggebrachte dieren met de helft gedaald.

Dierengedragstherapeut Dany Grosemans heeft in totaal dertien vrijwilligers opgeleid. Zij zullen de persoonlijkheidstests bij de katten afnemen. Op basis van observaties zullen ze ingedeeld worden in ongeveer negen types, afhankelijk van hoe dapper en sociaal ze zijn. Vervolgens krijgen ze een label dat varieert van feestbeest, tot directeur en spion. 

Nadat de potentiële eigenaars een vragenlijst hebben ingevuld, wordt nagegaan welk kattenprofiel het best bij hen past. Op die manier hoopt het asiel het aantal mislukte adopties terug te dringen. Er zijn ook plannen om dit systeem in de toekomst toe te passen bij honden.

lees ook