Man uit Wetteren verdacht van zedenfeiten met jongens

In Wetteren loopt een gerechtelijk onderzoek tegen een man van 60 die verdacht wordt van zedenfeiten met jongens tussen 13 en 17 jaar. De man is opgepakt en weer vrijgelaten onder voorwaarden. Het parket geeft verder geen commentaar en wil het onderzoek afwachten.

Armand De Lepeleire, de directeur van het Scheppersinstituut, verwittigde drie weken geleden de politie. Hij had een vermoeden dat er 4 jongens van zijn school benaderd werden.

"Wanneer een alleenstaande man jonge mensen aantrekt en hen overlaadt met drank, sigaretten en alle andere geneugten, weet ik dat dat niet klopt. Dat doet men niet zonder dat er een verborgen agenda mee gemoeid is. Daarom heb ik meteen de politie ingeschakeld omdat ik dacht dat er meer aan de hand moest zijn. Spijtig genoeg is mijn aanvoelen waarheid geworden."

Het zou gaan om een gepensioneerde onderluitenant van de brandweer van Wetteren. Er wordt gewag gemaakt van 15 jongens tussen 13 en 17 jaar, maar dat wil het parket niet bevestigen.