Meisje (7) redt mama dankzij "Mrs. Doubtfire"

Jennifer Thornton leeft nog en ze mag daarvoor haar zevenjarige dochter dankbaar zijn. Toen Jennifer dreigde te stikken in haar maaltijd, schoot Amira ter hulp. Ze herinnerde zich een gelijkaardig tafereel uit de film "Mrs. Doubtfire" en ze paste met succes de Heimlichgreep toe.

Net als in de film uit 1993, toen Mrs. Doubtfire (Robin Williams) op restaurant het leven redde van Stu Denmeyer (Pierce Brosnan), kreeg het incident een gelukkige afloop. "We waren alleen thuis en plots hoorde ik lawaai in de keuken", doet de 7-jarige Amira haar verhaal in de Amerikaanse pers. Toen ze zag wat er gebeurde, paste ze tot drie keer toe de Heimlichgreep toe. "Ooit heeft mijn opa het ook eens uitgelegd, maar het was toch vooral door de film dat ik wist wat ik moest doen."

Mama Jennifer is haar dochter dankbaar. "Het was heel eng. Alleen mijn dochter en ik waren thuis en ik kon geen woord uitbrengen. Gelukkig kon ik rekenen op mijn moedige dochter", besluit ze.

lees ook