Sneeuw doet het licht uit bij 220.000 Franse gezinnen

In Frankrijk hebben de departementen Ain, Isère, Haute-Loire, Loire en Rhône te lijden onder zware en plotselinge sneeuwval. Op sommige plaatsen ligt er tot 30 centimeter sneeuw. Naast verkeersellende zijn er nog andere problemen. Op verschillende plaatsen is de elektriciteit uitgevallen.

Dat is onder meer het geval in de stad Saint-Etienne, nabij Lyon. Grote delen van de stad zitten er momenteel zonder stroom. In en rond de stad rijden geen bussen. En ook de trams konden niet uitrijden door ondergesneeuwde wissels. Het stadsbestuur heeft de bevolking opgeroepen om in de mate van het mogelijke thuis te blijven.

Op de wegen en snelwegen in de getroffen departementen kwam het tot ellenlange files. De secundaire wegen zijn in veel gevallen zo goed als onberijdbaar. Ook het spoorverkeer ondervond hinder van de winterse omstandigheden.