"De erfenis van Rogier van der Weyden" vroegtijdig afgelopen

De tentoonstelling "De erfenis van Rogier van der Weyden. Schilderkunst in Brussel 1450-1520" sluit definitief de deuren. De prestigieuze tentoonstelling in het Koninklijke Museum voor Schone Kunsten (KMSK) in Brussel liep normaal gezien tot eind januari 2014, maar er zijn problemen met het gebouw.

De tentoonstelling die ruim een een maand geleden opende, werd vorige week al tijdelijk gesloten. Er waren problemen vastgesteld met het gebouw waardoor de veiligheid van het publiek en de kunstwerken in het gedrang zou kunnen komen. "We willen geen risico nemen", klonk het.

Nu sluit de tentoonstelling over Van der Weyden en zijn tijdgenoten dus definitief de deuren. "In tegenstelling tot ons vorige persbericht en tot wat ons eerder was verzekerd, kan de waterdichtheid van het dak van het gebouw dat de tentoonstelling huisvest, thans niet worden gegarandeerd. Om elk mogelijk probleem te voorkomen en als voorzorgsmaatregel, heeft het museum besloten de tentoonstelling definitief te sluiten", meldt het KMSK in een persbericht.

"Onze instelling heeft deze moeilijke en pijnlijke beslissing genomen uit bekommernis over conservatie van dit uitzonderlijke erfgoed. Ons team doet het uiterste om de situatie optimaal te beheren", luidt het. "De erfenis van Rogier van der Weyden" liep normaal gezien tot 26 januari volgend jaar.