"Oasis komt echt nooit meer bij elkaar"

De kansen op een reünie van de Britse rockgroep Oasis zijn nihil. Dat heeft gitarist Noel Gallagher gezegd in een interview met het muziekblad Rolling Stone. "Ik denk dat we alles gezegd hebben dat we wilden zeggen."
Noel Gallagher ziet een reünie met zijn broer niet zitten.

Sinds Oasis in 2009 uit elkaar ging, krijgen de broers Gallagher met de regelmaat van een klok de vraag wanneer er een reünie komt. Het Amerikaanse blad Rolling Stone vroeg Noel Gallagher dan ook of er iets speciaals aan zit te komen voor de 20e verjaardag van het debuutalbum "Definitely maybe" volgend jaar.

"Er komen zeker de onvermijdelijke heruitgaves. Maar als je vraagt of de band ergens op een podium zal staan om "Rock 'n' roll star" te zingen, bijvoorbeeld op de Filipijnen. Dan nee, ik denk het niet", is het antwoord van Gallagher.

"We zijn uit elkaar. Ik weet niet of je het ergens gehoord hebt. Dat moet wel. Bands gaan uit elkaar, de band bestaat niet meer. Er is geen band. Dus, als er een reünie zou komen, zal ik er niet bij zijn", laat de zanger en gitarist geen ruimte voor twijfel. "Ik begrijp dat de mensen niet zullen stoppen met het stellen van die vraag tot het gebeurt. Ik weet dat dat is hoe het werkt."

Gallagher is wel trots op wat Oasis bereikt heeft. "Ik denk dat we drie hele goeie albums gemaakt hebben en vier goeie, dat is niet slecht op een totaal van acht. Ik heb er vrede mee. Volgens mij zijn er geen losse eindjes. Ik denk dat we alles gezegd hebben dat we wilden zeggen."

Noel Gallagher is tegenwoordig actief bij Noel Gallagher's High Flying Birds. Zijn broer Liam Gallagher (kleine foto) startte na de split van Oasis samen met enkele andere voormalige bandleden de groep Beady Eye op.