"The bachelor" voor homo's draait helemaal in de soep

Waarom geen datingprogramma maken voor homo’s, naar analogie van het wereldwijd succesvolle "The bachelor", waarin meerdere vrouwen het hart van een goed uitziende vrijgezel proberen te veroveren? De komische videosite "Funny or die" zag dit concept wel zitten en huurde de roodharige acteur Jesse Tyler Ferguson, een van de hoofdfiguren uit "Modern family", in als vrijgezel Bryden. Maar homo’s bleken al snel helemaal anders te reageren dan de wellustige vrouwen in de heteroseksuele versie van "The bachelor", zo mocht Bryden ervaren.

De twaalf mannelijke kandidaten hadden namelijk vooral aandacht voor elkaar en zagen zichzelf ook als een bachelor. Ze amuseerden zich bijgevolg vooral met elkaar, en lieten Bryden verweesd achter.

Zelfs het uitdelen van de rozen, waardoor kandidaten in het programma kunnen blijven, liep faliekant af voor Bryden ("Het uitgangspunt blijkt hier niet te werken!"). Uiteindelijk zat er voor hem niets anders op dan helemaal over zijn toeren naar zijn mama te bellen, nadat hijzelf uit zijn eigen programma gestemd was.

Naast Ferguson zijn ook George Takei (van de tv-serie "Star Trek") en Lance Bass (van de boysband ‘N Sync) in het filmpje te zien.

"Hij zoekt naar de ware liefde, maar op de verkeerde plaats", concludeerde de website Today. Volgens lifestylewebsite Glamour is deze versie uiteindelijk weinig verschillend van bijvoorbeeld "The bachelorette", waar de mannelijke kandidaten meer met zichzelf bezig waren dan met de vrijgezellin. Tienersite Popdust vond de parodie "absolutely fabulous".

U kunt het filmpje hier bekijken.

lees ook