Amerikaanse senator levensgevaarlijk verwond door zoon

Een Amerikaanse Democratische senator uit de staat Virginia is levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij door zijn zoon werd neergestoken. De jongeman van 24 pleegde nadien zelfmoord met een geweer. De twee hadden ruzie gemaakt, de zoon zou psychische problemen hebben gehad.
De boerderij in Millboro, Virginia waar het familiedrama plaatsvond.

De 55-jarige Creigh Deeds was dinsdag met messteken in het hoofd en de borst het ziekenhuis binnengebracht. Toen de politie naar zijn boerderij in Millboro trok, trof ze zijn 24-jarige zoon Austin "Gus" Deeds zieltogend aan. De jongeman had een zware schotwonde en overleed ter plekke.

Een autopsie op het lichaam van de zoon heeft nu uitgewezen dat hij de hand aan zichzelf sloeg. De politie gaat ervan uit dat hij bij een zware ruzie eerst zijn vader neerstak en daarna zelfmoord pleegde. Volgens de lokale media hadden beiden een bijzonder goede relatie maar kampte de zoon al jaren met psychische problemen.

Deeds deed in 2009 een gooi naar het gouverneurschap van de staat Virginia. Gus Deeds was tijdens die campagne zijn rechterhand. De senator zelf is intussen aan de beterhand.