Bart De Wever heeft "diepe infectie aan de luchtwegen"

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft "een diepe infectie aan de luchtwegen", dat meldt zijn woordvoerder Philippe Beinaerts. De Wever heeft wel al de afdeling intensieve zorg verlaten. De politicus werd gisteren opgenomen in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk nadat hij onwel was geworden in het Vlaams Parlement.
Zaterdag ontving Bart De Wever in Antwerpen nog Sinterklaas.

"#BDW dankt iedereen voor de beterschapswensen en wil zo snel mogelijk weer aan de slag", twittert de N-VA in naam van De Wever. De partij stelt ook iedereen gerust: "Zijn gezondheid verbetert."

De Wever blijft voorlopig nog in het ziekenhuis en zal zeker tot het einde van de week zich als burgemeester laten vervangen door zijn partijgenoot en eerste schepen Koen Kennis. Zijn woordvoerder Beinaerts benadrukt dat De Wevers cardiovasculaire conditie zeer goed is, en stelt dat speculaties over een rechtstreeks verband tussen zijn ziekte en zijn werk of levensstijl op zijn minst voorbarig lijken.

De Wever zou gisteren last gehad hebben van hyperventilatie en pijn in de borst. De dokter van het Vlaams Parlement raadde hem daarop aan om naar het ziekenhuis te gaan. Later benadrukte Beinaerts dat zijn toestand minder ernstig was dan aanvankelijk gevreesd en hij ontkrachtte ook het gerucht dat het om hartklachten ging.

foto: Veerle Hegge bezocht vandaag nog haar echtgenoot Bart De Wever.