Chris Brown opnieuw naar ontwenningskliniek

Muzikant Chris Brown moet opnieuw voor drie maanden naar de ontwenningskliniek om te leren omgaan met woede. Ook krijgt hij een werkstraf van 24 uur per week en moet hij zich laten testen op drugs. Hij aanvaardt de voorwaarden.
2013 Getty Images

Brown verliet eerder deze maand de ontwenningskliniek. Zijn moeder suggereerde tijdens een gesprek dat Brown beter in therapie zou blijven. Daarop gooide hij een steen door het raam van haar wagen. Brown werd uit de kliniek gezet omdat hij een contract had ondertekend waarin stond dat hij geen geweld zou gebruiken tijdens de behandeling.

De rechter oordeelde dat de nadruk vooral moet liggen op zijn behandeling en dienstverlening aan de gemeenschap. Daarom krijgt hij ook een werkstraf van 24 uur per week. Hij zal onder meer zwerfvuil moeten ruimen en graffiti reinigen.

De zanger werd onlangs opgepakt na een vechtpartij in Washington. Hij staat nog steeds onder probatie omdat hij in 2009 zijn toenmalige vriendin Rihanna mishandeld heeft.