Deutsche Telekom verkoopt dochter Scout24

Deutsche Telekom zal een belang van 70% in internetdochter Scout24 verkopen aan het Amerikaanse investeringsfonds Hellman & Friedman. Dat betaalt ongeveer 1,5 miljard euro.

In België is die internetdochter van Deutsche Telekom actief met autoscout24.be en friendscout24.be. Scout24 is in totaal in 22 landen actief op de markt voor advertenties voor vastgoed en reizen. In Duitsland is het met 14 miljoen gebruikers de grootste site voor vastgoed en online dating.

Inclusief schulden komt de overnamesom uit op circa 2 miljard euro. De transactie wordt, afhankelijk van goedkeuring van de autoriteiten, waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2014 afgerond. Deutsche Telekom heeft geld nodig voor investeringen in hogesnelheidsnetwerken voor mobiel internet en stoot daarom onderdelen af.