Dieven breken 14 kluizen KBC in Boerentoren open

Dieven zijn erin geslaagd om de kluizenzaal van de KBC-bank in de Boerentoren in Antwerpen binnen te dringen. 14 kluizen zijn daarbij beschadigd of opengebroken. De inbraak gebeurde op 8 november maar raakte nu pas bekend. Volgens de bank waren niet alle kluizen verhuurd.
archieffoto

"Een aantal dagen geleden hebben we vastgesteld dat er een 14-kluizen beschadigd waren", zegt woordvoerster Viviane Huybrecht van KBC. "De kluizen die wel verhuurd waren, daarvan hebben we de klanten gecontacteerd. Intussen weten we van een aantal klanten dat de inhoud van hun kluis niet beschadigd is of dat er niets ontbreekt."

Met de andere klanten wordt momenteel een inventaris opgemaakt, aldus Huybrechts. KBC is verzekerd tegen diefstal. "Van zodra de inventaris van de andere kluizen compleet is, zullen we indien nodig de volgende stappen zetten."

Het is niet duidelijk hoe de daders de kluizenzaal konden binnenkomen of hoe ze te werk gingen. In de kluizenzaal zelf hangen om privacy-redenen geen camera's.

Meest gelezen