Monty Python houdt reünie in Londen

De vijf nog levende leden van Monty Python hebben op een persconferentie aangekondigd dat het langverwachte reünie-optreden van het komisch collectief plaatsvindt op 1 juli 2014 in de O2 Arena in Londen.

John Cleese, Terry Gilliam, Terry Jones, Eric Idle en Michael Palin lieten een dwerg het woord voeren aan het begin van de persconferentie.

"Zoals voor de Olympische Spelen hebben verschillende steden geboden voor de reünie van Monty Python. Het hoogste bod is van Qatar", klonk het. Waarop de komieken gromden. "Ok, dan nemen we het tweede hoogste bod: Londen."

De reünieshow "Monty Python live" vindt plaats op 1 juli 2014 in de O2 Arena in de Britse hoofdstad Londen. De voorverkoop voor het evenement gaat op 25 november om 10 uur 's ochtends van start. Alle informatie over "Monty Python live" staat op de website montypythonlive.com.

Eens Spaanse journaliste mocht als eerste het woord nemen tijdens de persconferentie. "Waarom nu een reünie en zeg alsjeblieft niet dat het jullie enkel om het geld te doen is", klonk het. Waarop Michael Palin antwoordde: "Help, ik had niet verwacht om hier meteen bestookt te worden door de Spaanse inquisitie".

John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Terry Jones en Michael Palin vertelden dat ze de reünie nu houden omdat ze het kunnen en omdat ze er zin in hebben. "En misschien zijn de mensen na meer dan dertig jaar al ons werk vergeten, zodat we opnieuw fris voor de dag zullen komen", klonk het. De eenmalige reünie zal bestaan uit de herneming van bekende sketches in een moderne en "Pythoneske" uitvoering.