Nine Inch Nails in de Lotto Arena

De Amerikaanse industrial rockband, Nine Inch Nails, houdt een Europese tour die op woensdag 28 mei halt zal houden in de Antwerpse Lotto Arena. De groep heeft een grote invloed gehad op de evolutie van elektronische muziek.
2009 AP

Nine Inch Nails werd opgericht door Trent Reznor, een pionier in de industriële muziekbeweging. Albums als "Pretty hate machine" (1989) en "The downward spiral" (1994) hebben een zeer grote invloed gehad op de evolutie van elektronische muziek. Met het conceptalbum "With teeth" (2005) hertekende Reznor zowat de hele muziekindustrie.

Eerder dit jaar keerde Nine Inch Nails na een rustpauze van vijf jaar terug met een nieuwe plaat: "Hesitation marks". Die werd door sommige critici zeer warm onthaald. Magazine Rolling Stone noemde het album zelfs "één van Reznor's beste ooit" en gaf het een viersterrenreview.

De groep is momenteel op tour en komt volgend jaar naar de Europese concertzalen. Op woensdag 28 mei 2014 zullen ze halt houden in de Lotto Arena in Antwerpen. Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 29 november om 10.00u.