Oprah Winfrey in de bloemen gezet in Witte Huis

De Amerikaanse president Barack Obama heeft talkshowhost Oprah Winfrey gelauwerd met de Presidential Medal of Freedom. Het is de hoogste Amerikaanse burgeronderscheiding die uitgereikt wordt aan verdienstelijke inwoners van de Verenigde Staten.

Barack Obama eerde Winfrey voor haar onbaatzuchtigheid, haar constante boodschap van "you can" en haar doorzettingsvermogen.

Naast Oprah Winfrey werden ook jazzmuzikant Arturo Sandoval, countryzangeres Loretta Lynn en de voormalige president Bill Clinton gelauwerd met een Medal of Honor in het Witte Huis.

De onderscheiding werd vijftig jaar geleden in het leven geroepen door president John F. Kennedy om "individuen te eren die zich hebben ingezet voor de veiligheid of het algemene belang van de Verenigde Staten en de wereldvrede".