Parijse schutter beschuldigt media van manipulatie

Abdelhakim Dekhar, de man die ervan beschuldigd wordt aanslagen op twee mediahuizen in Parijs te hebben gepleegd, heeft in een brief de media ervan beschuldigd medeplichtig te zijn in een "fascistisch plot". In een brief die bij zijn arrestatie gisteravond is gevonden, hekelde hij ook de "manipulatie van de massa" door de media. Dat meldt de procureur van Parijs, Francois Molins.
De dader op bewakingsbeelden.

Dekhar zei in de brief nog dat journalisten betaald worden om burgers leugens in te lepelen. Daarnaast had hij ook kritiek op het overheidsbeleid over de arme voorsteden in Frankrijk.

De man drong maandag in de foyer van de krant Libération binnen en schoot daar een assistent-fotograaf neer. In de zakenwijk La Défense schoot hij voor de Franse grootbank Société Générale wild om zich heen. Daarna hield hij een automobilist tegen en liet zich naar het centrum van Parijs brengen. Vorige vrijdag al zou de man bij de nieuwszender BFMTV een redacteur bedreigd hebben.

De dader zal in het ziekenhuis verhoord worden. Hij wordt verdacht van poging tot moord, ontvoering en vrijheidsberoving. Hij wordt er bewaakt. Dekhar werd in 1998 al veroordeeld tot vier jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de moord op vijf mensen, onder wie drie politieagenten, in Parijs in 1994.