Problemen voor treinverkeer Kortrijk-Brussel

Het treinverkeer tussen Kortrijk en Brussel is tijdens de ochtendspits zwaar verstoord door een probleem met de seininrichting tussen Oudenaarde en Anzegem. De vertragingen liepen op tot 50 minuten. Intussen is het probleem hersteld. Tegen de middag zouden alle treinen weer normaal moeten rijden.

Oorzaak van het probleem met de seininrichting was een privéaannemer die tijdens graafwerken een kabel raakte. De kabel was relatief snel hersteld, maar de problemen met de seinen bleven, wat deed vermoeden dat de kabel op verschillende plaatsen stuk was. Infrabel voerde een volledige controle uit en kon het euvel herstellen.

Het treinverkeer tussen Kortrijk en Brussel herstelt zich langzaam, er zijn nog wel kleine vertragingen van 10 tot 15 minuten mogelijk. Tegen de middag zouden alle treinen opnieuw volgens schema moeten rijden.