Tentoonstelling van Lego-kunst in Brusselse Beurs

De tentoonstelling "The art of the brick" verwelkomt vanaf morgen in de Brusselse Beurs 70 kunstwerken die gemaakt zijn met ruim een miljoen Lego-blokjes. De Amerikaanse kunstenaar en Lego-liefhebber Nathan Sawaya stelde zijn werken vandaag al voor aan de pers.
AP2012

Op 1.300 vierkante meter staan kunstwerken als "De schreeuw" van Edvard Munch en "Het echtpaar Arnolfini" van Jan van Eyck, maar ook Manneken Pis en een reusachtig skelet van een zes meter lange Tyrannosaurus Rex (foto boven). De Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya heeft al die objecten vervaardigd uit Lego-blokjes.

"Ik gebruik Lego omdat ik graag de reactie zie van mensen op kunstwerken die gemaakt zijn met iets wat ze kennen", zegt hij over zijn passie. "Iedereen kan zich op de een of andere manier vinden in die kunstwerken want ze zijn gemaakt van speelgoed dat vele kinderen hebben."

Naast de tentoonstelling worden er in de Beurs ook creatieve workshops voor Lego-fanaten georganiseerd. Zowel volwassenen als kinderen kunnen in de interactieve speel- en bouwzone aan de slag met duizenden bouwsteentjes. Kinderen kunnen er ook hun verjaardagsfeestje organiseren.

"The art of the brick" trok wereldwijd al 1,5 miljoen bezoekers. Brussel is de eerste Europese plaats waar de tentoonstelling plaatsvindt. "Een nieuw hoogstaand cultureel evenement voor een breed publiek, dat Brussel op toeristisch vlak mee verder zal helpen ontplooien", zegt schepen van Toerisme Philippe Close (PS).

De tentoonstelling loopt nog tot 21 april van maandag tot zondag. Meer informatie over Nathan Sawaya vindt u op zijn website.

Sawaya bij het One World Trade Center in Lego:

ERICA ANN PHOTOGRAPHY2012