Vermiste 16-jarige gevonden in Duitsland

Het 16-jarige meisje uit Kinrooi dat sinds vorige week vermist was, is weer terecht. Politie en justitie konden haar terugvinden in Duitsland.

"Het parket kan u mededelen dat de minderjarige terecht is," luidt het in een mededeling. "Dankzij de doeltreffende en snelle tussenkomst van politie en justitie kon het meisje aangetroffen worden in Duitsland."

"Via een rechtshulpverzoek naar Duitsland en de samenwerking met de Duitse autoriteiten kon betrokkene gelokaliseerd worden bij de persoon met wie ze vertrokken zou zijn. Ze is ongedeerd. Verdere contacten zullen nu worden gelegd om het meisje veilig en wel terug naar België te brengen."

Het meisje verdween op 14 november toen ze onderweg was naar school. Enkele media hadden eerder gesuggereerd dat het meisje in handen gevallen was van een loverboy. Daarover wil het parket nog geen verdere commentaar geven.