Werkstraf voor man die leidde tot rellen in Meulenberg

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft de 20-jarige Ugur A. uit Houthalen tot 100 uur werkstraf en 5.500 euro boete veroordeeld. Na zijn arrestatie op 11 oktober braken hevige rellen uit in de wijk Meulenberg, waarbij een politieagent uit Lummen levensgevaarlijk gewond werd. De jongeman had verzet aangetekend tegen een verstekvonnis van oktober 2012, waarbij hij tot zes maanden cel en een boete van 5.500 euro was veroordeeld voor bezit en verkoop van hasj.
Bij de rellen raakte een politieagent levensgevaarlijk verwond.

Als de werkstraf niet binnen het jaar is uitgevoerd, wacht hem een celstraf van zes maanden. Een vermogensvoordeel van 310 euro is verbeurdverklaard.

De man zat in december 2011 met kameraden een joint te roken in een auto aan een dancing op de Kempische Steenweg in Hasselt. Hij bleek een negental gram hasj op zak te hebben. Hij gaf aan de rechter toe dat hij dealde voor een extra centje. De huiszoeking bij de jongeman was negatief, terwijl de politie in zijn gsm drugsgerelateerde berichten terugvond.

Zijn raadsman Peter Donné had de rechter gevraagd zijn cliënt de gunst van de opschorting van de uitspraak van de veroordeling te verlenen, maar dat vond de rechter niet kunnen. De man zonder diploma werkte tot midden september in een fastfoodrestaurant. Hij beloofde de rechtbank op het rechte pad te blijven.

Ugur kon bij zijn arrestatie op 11 oktober op de vlucht slaan. Na een interventie met tachtig agenten, waarbij rellen uitbraken, kon hij opgepakt worden. Intussen is hij weer op vrije voeten.