Wesphael: Hommeles over krantentitel van Sudpresse

De Waalse journalistenvereniging AJP heeft voor het eerst sinds de oprichting van de Waalse Kamer van Ethiek (CDJ) in 2009 een case doorgespeeld naar het orgaan. AJP wil dat de CDJ een oordeel velt over de krantenkop "Zijn vrouw pleegde geen zelfmoord. Het is moord" van de krant Sudpresse.

De kop "Zijn vrouw pleegde geen zelfmoord. Het is moord" stond op 6 november op de voorpagina van Sudpresse bij een foto van de Franstalige politicus Bernard Wesphael, die verdacht wordt van moord.

De journalistenvereniging AJP vindt dat het vermoeden van onschuld met de kop geschonden is. "We dachten dat er anderen klacht zouden indienen, maar omdat er geen reactie is gekomen, hebben we het zelf aangekaart bij de Kamer van Ethiek CDJ", aldus AJP.

Sudpresse reageert furieus. "Het is hypocriet om te zeggen dat het enkel om de titel gaat. In de krant wordt de hele zaak geduid", reageert Michel Hamer van Sudpresse. "Wij blijven bij onze positie. De officiële waarheid was in die tijd, en is nog steeds dat de aanklacht tegen Wesphael moord is."