Woning onbewoonbaar na felle brand in Meise

Een woning op de Brussegemsesteenweg in Meise is onbewoonbaar nadat een felle brand woensdagavond de bovenverdieping zo goed als volledig in de as heeft gelegd. Dat meldt de brandweer van Londerzeel. In het pand woonde een koppel vijftigers, maar die bleven ongedeerd.

De Londerzeelse brandweer werd rond 19 uur opgeroepen voor een uitslaande woningbrand. De brandweer had het vuur relatief snel onder controle, maar kon niet verhinderen dat de vlammen zware schade aanrichtten op de bovenverdieping. Op de gelijkvloerse verdieping is er zware rook- en waterschade. De aanpalende woning werd gevrijwaard.

In het getroffen huis woonde een koppel vijftigers. Die waren niet thuis toen de brand uitbrak en bleven dan ook ongedeerd. Zij worden opgevangen bij hun kinderen.

Volgens de brandweer is de brand allicht veroorzaakt door de houten bekleding van de schoorsteenmantel op de bovenverdieping. Op de gelijkvloerse verdieping stond een inbouwcassette waar een haardvuur in brandde. Dat heeft waarschijnlijk zoveel warmte veroorzaakt dat de houten bekleding van de schoorsteenmantel op de eerste verdieping is beginnen smeulen en in brand vloog.