"Ik ga trouwen met Charles Manson"

Star, een 25-jarige vrouw geboren in de buurt van St. Louis, wil trouwen met seriemoordenaar Charles Manson. Dat zegt ze in een interview met het Amerikaanse magazine Rolling Stone. Nu al brengt ze geregeld bezoekjes aan de Californische gevangenis waar Manson een levenslange gevangenisstraf uitzit. Manson zelf doet het bericht af als "een hoop rommel".
THE ASSOCIATED PRESS2012
Charles Manson.

In een uitgebreid interview met Rolling Stone vertellen Star en Manson over hun relatie. Elke week brengt de jonge vrouw een of meerdere bezoekjes aan de gevangenis waar Manson een levenslange celstraf uitzit. Dan neemt ze een mand voedsel mee en brengen ze samen enkele uren door.

In 1969 werd Manson tot levenslang veroordeeld voor de moorden op actrice Sharon Tate en het echtpaar LaBianca. Intussen is hij 79. Zijn vriendin is 54 jaar jonger. Om dicht bij hem te kunnen zijn, verhuisde ze naar Californië.

"Ik zal het je gewoon vertellen", zegt Star aan de journalist van Rolling Stone. "Charlie en ik gaan trouwen. Wanneer dat zal gebeuren, weten we nog niet. Maar ik neem dit ernstig. Charlie is mijn echtgenoot."

"Mijn ouders houden van Charlie", gaat ze voort. "Als hij ooit vrijkomt, mogen we bij hen intrekken. We kunnen een tijdje in hun kelder wonen tot we een eigen huis hebben gebouwd."

Manson zelf lijkt de plannen van Star minder ernstig te nemen. "Oh, dat", zegt hij over het huwelijk. "Dat is een hoop rommel. Dat weet je wel. Het is trash. We spelen deze kaart voor het publiek."