"This man is Anonymous, geef hem allemaal wat kleingeld!"

Tijdens een betoging van een vereniging die zichzelf "Anonymous Nottingham" noemt, viel het oog van een van de betogers op een oudere man die aan het bedelen was. "Stop! This man is Anonymous! Geef hem allemaal wat kleingeld", klonk het waarop de man werd overladen met kleingeld.

Eind februari van dit jaar hield "Anonymous Nottingham" een betoging door de straten van de Britse stad. De lokale vereniging heeft de stijl en slogans van het hackers-collectief Anonymous overgenomen, maar protesteert tegen lokale ondernemers die volgens hen belastingen ontwijken of ontduiken. De video dateert van februari, maar is de laatste dagen viraal gegaan.

Tijdens de betoging van Anonymous Nottingham viel het oog van een van de leiders plots op een oudere man die aan het bedelen was. "Stop!", riep de man. "This man is Anonymous! Geen hem allemaal wat kleingeld. Als we hem al geen geld geven, dan heeft heel deze actie geen enkele zin."

De bedelaar werd overladen met kleingeld en wist duidelijk niet goed wat hem overkwam en begon van ontroering te huilen. "Huil niet, want we zien u graag", zei een van de betogers.

Wat er intussen van de bedelaar geworden is, is niet helemaal duidelijk. In onderstaande video is alleen te horen dat hij Stephen heet.

lees ook