Biopic van schrijver Tolkien in de maak

Fox Searchlight en Chemin Entertainment werken momenteel aan een biopic over J.R.R. Tolkien, de auteur van "The lord of the rings"-boeken (1945-1955). Het scenario is van de hand van David Gleeson, de regisseur van "Cowboys & angels".
Supplied by Capital Pictures
Scène uit "The lord of the rings".

De film krijgt als titel voorlopig "Tolkien" en vertelt het verhaal van de jonge Tolkien op de universiteit van Oxford en zijn jaren als soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook het effect van deze gebeurtenissen op zijn verdere leven en werk wordt getoond.

Fox Searchlight is het bedrijf achter de Hitchcockfilm van vorig jaar en Chemin het bedrijf achter films als de "Planet of the apes". David Gleeson staat in voor het script.

Vraag is wel hoe de nabestaanden van Tolkien tegenover de biopic staan. Als het om rechten gaat, mengen zij zich vaak. Van Tolkien komt volgende maand ook nog "The desolation of Smaug" uit, de tweede filmbewerking in "The hobbit"-trilogie.