Dalai lama spreekt wijze woorden over winderigheid

De dalai lama staat bekend voor zijn inspirerende uitspraken. De Tibetaanse geestelijke leider maakt bij zijn recent bezoek aan Australië duidelijk dat hij voor zo goed als iedere situatie wijze woorden op de schap heeft liggen, ook als het over winderigheid gaat.

"Ik zie mezelf als een van de zeven miljard mensen op deze planeet", zegt de Tibetaanse geestelijke leider. "Ondanks dat ik de dalai lama ben, zijn we mentaal, emotioneel en intellectueel dezelfden." Hij duidt deze les in nederigheid met een wel heel menselijk verhaal. "Soms als ik in het vliegtuig zit, heb ik een probleempje met winderigheid. Het is dan natuurlijk erg moeilijk om het gewoon te laten ontsnappen, dus ik kijk dan rond om te zien of de kust veilig is..." Het vervolg van zijn anekdote kunt u hieronder bekijken:

lees ook