Doorbraak in onderhandelingen met Iran?

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry reist af naar Genève om deel te nemen aan de onderhandelingen over het Iraanse nucleaire programma. Ook zijn Franse en Britse collega's Laurent Fabius en William Hague komen naar Genève.
AP2013
John Kerry

De onderhandelaars in Genève proberen een compromis te vinden tussen de nucleaire ambities van Iran, dat zegt alleen kernenergie te willen maken, en de bezorgdheden van de westerse mogendheden over het ontwikkelen van kernwapens door Iran.

Na het aantreden van de nieuwe Iraanse president Rouhani zijn de onderhandelingen in een versnelling gekomen. Twee weken geleden waren de verschillende partijen dicht bij een doorbraak, maar die kwam er uiteindelijk niet.

Dat Kerry, Fabius en Hague nu opnieuw naar Genève afreizen zou erop kunnen wijzen dat er een akkoord in de maak is.