Franse componist Bernard Parmegiani overleden

De Franse componist Bernard Parmegiani is op 85-jarige leeftijd overleden. De bekendste creatie van de grondlegger van de elektroakoestische muziek is de jingle die van 1971 tot 2005 gebruikt werd op de luchthaven Roissy-Charles de Gaulle bij Parijs.

Bernard Parmegiani componeerde tijdens zijn carrière 78 opussen en muziek voor 27 films, 14 choreografieën en 12 toneelstukken, waaronder "La création du monde" en "Da natura sonorum".

"De wereld van de elektroakoestische muziek is in rouw na het verlies van een van zijn emblematische figuren en een van zijn stichters", meldt het Franse audiovisuele instituut (INA).

"Zijn muzikale invloed overspande verschillende generaties muziekliefhebbers en muzikanten en hij wordt vandaag beschouwd als een pionier van de elektroakoestische muziek", aldus Mathieu Gallet van het INA.