Haal eens een flesje champagne uit de automaat

Vergeet de brood- of zelfs de frietautomaat, met de feestdagen voor de deur lanceert een champagnemerk een champagne-automaat. Reden genoeg om nog enkele bizarre automaten op te lijsten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een sla-automaat of automaat met levende krabben?

Een champagnemerk heeft in een groot winkelcentrum in Londen een champagne-automaat geplaatst. Voor 17,99 Britse pond (21,55 euro) kunt u een flesje van 20 cl van het sprankelende goedje uit de automaat halen. Belachelijk duur eigenlijk, want voor "slechts" 30 euro kunt u gewoon in de supermarkt van hetzelfde merk een fles van 75 cl kopen.

Champagne is uiteraard niet het enige wat u uit een automaat kunt halen. Her en der in België vindt u wel een brood-automaat en tot voor kort stond er in Brussel zelfs een frietautomaat. De Nederlanders blinken dan weer uit in automaten waarmee u kroketten "uit de muur" kunt halen, toch zijn dat verre van de gekste dingen die u uit de automaat kunt halen.

Wat denkt u bijvoorbeeld van een sla-automaat. In deze Japanse automaat groeien dankzij de speciale lampen dagelijks 60 verse kroppen sla:

In Italië - hoe kan het ook anders - staat dan weer een pizza-automaat. Deze vernuftige machine kneedt het deeg, brengt er de gevraagde topping op aan en in minder dan 3 minuten is de "verse" automaatpizza klaar:

Frisdrankgigant Coca-cola gooide enkele jaren geleden hoge ogen met hun "freestyle"-automaat waarin ze zo goed als al hun soorten drankjes aanboden:

Niet zeker welke make-up aan te doen vandaag? Een machine van L'Oreal doet het werk voor u aan de hand van camera's en kleursensoren:

Wie na sluitingstijd van de winkels nog zin heeft in verse krab moet in China zijn. Daar kunt u levende krabben uit de automaat halen. Of het diervriendelijk is, is een andere vraag:

lees ook