Leonardo DiCaprio geeft miljoenen aan tijgers

Leonardo DiCaprio heeft opnieuw gedoneerd aan het Wereld Natuur Fonds (WWF) voor het behoud van tijgers in Nepal. In 2010 doneerde hij ongeveer 800.000 euro. Dit keer geeft de acteur meer dan twee miljoen euro aan de organisatie.

DiCaprio hoopt dat het bedrag ervoor zal zorgen dat de tijgerpopulatie in het Aziatische land verdubbelt. Met het geld kan er beter gecontroleerd worden op stropers en kunnen er plekken waar tijgers wonen, worden beschermd en uitgebreid.

De Nepalese tijger is een uitstervende diersoort. Het aantal tijgers vermindert met de jaren. Door DiCaprio's donaties is het aantal tijgers in het Nepalese Terai Bardia National Park al gestegen van 18 naar 50 tijgers. 

De 39-jarige acteur werkt sinds 2010 samen met het Wereld Natuur Fonds. DiCaprio en de organisatie sloegen destijds de handen in elkaar voor de campagne Save Tigers Now, die helpt wereldwijd tijgers in het wild te beschermen. De acteur zet zich voor het fonds ook in voor andere projecten voor het behoud van de natuur en van andere diersoorten.