Spontane staking bij MIVB in Elsene

In Brussel ondervindt het tramverkeer vanmorgen hinder door een spontane stakingsactie in het tramdepot van Elsene. Vooral lijn 7 lijkt getroffen. Op de tramlijnen 25, 39, 92 en 94 is er sprake van vertragingen. Het bus- en metroverkeer verloopt wel normaal.

Een deel van de trambestuurders van de stelplaats Elsene heeft vanmorgen spontaan het werk neergelegd. De stakers zijn ontevreden over het pauzesysteem en de mogelijkheid om met de taxi naar het werk te gaan. De directie is ter plaatse om te onderhandelen.

Door de actie was er aanvankelijk grote hinder op de lijnen 3 en 4, maar die problemen zijn intussen zo goed als van de baan. Er blijft wel hinder op de lijnen 7, 25, 39, 92 en 94. Op lijn 7 rijden er zo goed als geen trams. De lijnen 25, 39, 92 en 94 hebben te kampen met langere wachttijden. Het bus- en metroverkeer verloopt wel normaal.

De actie beperkt zich tot de stelplaats Elsene. In de andere MIVB-stelplaatsen wordt niet gestaakt.