Vader en zoon opgepakt op Brussels Airport met 769.500 euro op zak

Op de luchthaven Brussels Airport zijn afgelopen dinsdag een vader en zijn zoon opgepakt met niet minder dan 769.500 euro op zak. De twee stonden op het punt het vliegtuig te nemen naar Beiroet maar konden geen duidelijke uitleg geven over hun reisdoel. De twee mannen zijn intussen aangehouden door de onderzoeksrechter in Brussel.

De twee mannen, 50 en 21 jaar oud, boden zich dinsdag bij de vertrekbalie aan om het vliegtuig te nemen naar Beiroet, via Lissabon en Istanbul. Toen de federale politie aan de grenscontrole naar het doel van hun reis vroeg, bleef een duidelijk antwoord uit. Daarop besloot de politie hun bagage te controleren.

Beide mannen waren in het bezit van een handbagagekoffer type trolley. In de trolley van de vader werd een som geld gevonden van 446.840 euro. De bankbiljetten waren verborgen in bruine briefomslagen die op hun beurt in kartonnen mapjes waren verpakt.

In de trolley van de zoon werd ook een som geld gevonden, meer bepaald 322.660 euro. De bankbiljetten waren op dezelfde manier verpakt. In de verschillende enveloppen werden biljetten van 10, 20 en 50 euro aangetroffen, goed voor een totaalbedrag van 769.500 euro. Opvallend: de vader was eerder dit jaar al eens betrapt met 1.272.890 euro in zijn bagage.

Twee andere passagiers die met een identiek boekingsdossier vlogen, werden in Lissabon door de Portugese politie onderschept. Zij bleken 500.000 euro bij te hebben. Over de oorsprong van het geld is nog niets bekend.