Van Quickenborne denkt aan museum over Lucky Luke

De burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne (Open VLD) speelt met het idee om een museum te bouwen rond de stripfiguur Lucky Luke. Dat wist de krant Het Laatste Nieuws vanochtend en werd inmiddels bevestigd.
Morris, de geestelijke vader van Lucky Luke.

Van Quickenborne wil gesprekken aanknopen met Francine Blanckaert, de weduwe van Maurice De Bevere (beter bekend als Morris), die recent opnieuw in Kortrijk woont.

"Al sinds de dood van Morris in 2001 speelde ik met het idee om iets te doen rond de striptekenaar en Lucky Luke. Ik was toen nog gemeenteraadslid. Dat plan kon toen op weinig enthousiasme rekenen", herinnert de burgemeester zich. Maar nu de weduwe terug in Kortrijk woont, wil Van Quickenborne snel contact leggen met haar.

"Ze heeft een enorm rijk archief, en ik wil haar ervan overtuigen om haar collectie te ontsluiten. Ik zie het als een absolute must voor ons internationaal imago. Denk maar aan het succes in Brussel met Kuifje. Een museum zou een absolute troef zijn voor Kortrijk", aldus Van Quickenborne. De burgemeester heeft wel nog geen timing of locatie in gedachten. Hij wil eerst spreken met mevrouw Blanckaert.