Verloren vakantiefoto's duiken na 10 jaar toch nog op

De verloren gewaande vakantiefoto's van een Nederlands gezin duiken na tien jaar toch op. De familie liet in 2003 hun digitale camera vallen in een Noorse rivier. Een Duitse toerist vond toevallig de camera terug en kon de familie traceren.

Een Duitse toerist vond afgelopen zomer toevallig een digitaal fototoestel op de bodem van een rivier in Noorwegen. De camera was kapot, maar de geheugenkaart bleek nog te werken. Op het kaartje vond de Duitser de vakantiefoto's van een familie uit Nederland.

Op een van de foto's was een auto met de typische Nederlandse geel-zwarte nummerplaat te zien. De toerist concludeerde - achteraf gezien terecht - dat de auto behoorde aan de eigenaars van het fototoestel en contacteerde de politie in Nederland die de foto's aan de familie kon bezorgen.

lees ook