Voorlopig geen vierde podium op Rock Werchter

Herman Schueremans heeft bekendgemaakt dat er op Rock Werchter 2014 opnieuw met drie festivalpodia gewerkt wordt. Een uitbreiding van het aantal podia komt er voorlopig niet, maar het festivalterrein wordt wel aangepast.

"De festivals in Werchter zullen in een vernieuwde omgeving plaatsvinden. Het terrein wordt groter, comfortabeler en veiliger. De capaciteit blijft ongewijzigd", klinkt het.

Het festivalterrein zal ook worden opengesteld voor wandelaars en fietsers wanneer er geen festivals plaatsvinden.Het ontwerp van het vernieuwde terrein is gemaakt door Cluster Landscape en wordt uitgevoerd in nauw overleg met de dienst Ruimtelijke Ordening van Vlaams-Brabant, het Agentschap Natuur en Bos, de gemeenten Rotselaar en Haacht.

De eerste fase van de werkzaamheden gaat in het voorjaar van 2014 van start. Een einddatum kan nog niet worden bepaald, want er moeten nog vergunningen worden verkregen.