"Bewijs dat tijdloze schoonheid wel degelijk bestaat"

De bikini uit hertenleer die ze droeg in het bioscoopsucces "One million years B.C." bombardeerde actrice Raquel Welch eind jaren 60 tot heus sekssymbool. Dat imago bleef ze haar verdere carrière meedragen, ook al bewees ze in "The three musketeers" uit 1973 meer in haar mars te hebben, toen ze voor haar rol in die film een Golden Globe in ontvangst mocht nemen. Maar het was vooral haar schoonheid die de media bleven benadrukken, wat haar de Playboy-titel "Meest begeerlijke vrouw van de jaren 70" opleverde. En van die begeerlijkheid blijkt nog maar weinig te zijn verdwenen, ook al is ze intussen 73.

Vorig weekend verscheen Welch in een vrij strakke rode jurk op de "2013 Governors Awards". Iets wat voor lifestyle- en nieuwsmedia niet ongemerkt voorbijging, zo bleek uit de vele commentaren.

"Ze zag er zo wonderbaarlijk uit, dat we zeker zijn dat ze een manier gevonden heeft om de tijd te doen stilstaan. Ze bewees dat ze nog altijd sexy is, zoals ze altijd al geweest is", blokletterde nieuwssite Huffington Post.

Informatiewebsite Softpedia drukte het als volgt uit: "Ze mag dan al 73 zijn, ze laat vele actrices die half zo oud zijn met rode kaken achter wanneer het op stijl aankomt. Ook al bestaat er een ongeschreven regel dat je geen rood draagt op de rode loper, voor Raquel geldt deze regel niet."

"Alles, haar kleed, haar make-up, haar haren, ademde perfectie uit. De term "tijdloze schoonheid" blijkt duidelijk geen lege huls te zijn."

"Natuurlijk heeft ze daarbij hulp gekregen van plastische chirurgen, voedingsdeskundigen en fitnesstrainers. En heeft ze het geld en de tijd om daar zoveel aandacht aan te besteden. Maar dat neemt niet weg dat ze een uiterst elegante verschijning is, die 20- en 30-jarigen nog kan leren dat stijl niet betekent dat je nauwelijks iets rond je lichaam moet dragen."

Celebritysite People omschreef haar als een "onbetwistbare knock-out, die jonger wordt naarmate de jaren zich voortslepen. Vele jongere vrouwen zouden problemen hebben om een dergelijke jurk te dragen. Zoals ze eruit zag, met die glanzende jukbeenderen, verdiende ze zonder pardon een Oscar."

Dat zij vele hoofden naast de rode loper in haar richting deed kijken, ondanks ook de aanwezigheid van Angelina Jolie, daar verbaasden zich uiteindelijk weinig nieuwsmedia over.

AP1968

lees ook