BOB-campagne start vroeger en duurt langer

De BOB-campagne tegen alcohol in het verkeer start deze eindejaarsperiode vroeger dan normaal en zal ook langer duren. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De campagne begint op 29 november en zal tot 27 januari volgend jaar duren. Alles samen wil de politie 250.000 bestuurders controleren.

Vanaf eind volgende week zal de politie dus al extra jacht maken op dronken bestuurders. De vorige jaren begonnen die extra controles pas midden december.

"Het is zo dat begin december er een aantal feesten zijn, zoals Sint-Elooi, Sint-Barbara en Sinterklaasfeesten, die georganiseerd worden. En het is onze bedoeling dat we met deze BOB-campagne eigenlijk de hele feestperiode van 2 maanden volledig afdekken met controles", zegt Kristof De Pauw van de federale wegpolitie.