Europese Commissie geeft 3 miljoen euro extra aan Myanmar

De Europese Commissie heeft een bijkomende som van 3 miljoen euro aan humanitaire hulp toegekend aan de slachtoffers van conflicten en etnisch geweld in Myanmar. Dat brengt de totale humanitaire hulp op 48,6 miljoen euro voor de periode 2012-2013, klinkt het in een persbericht.

"We blijven erg ongerust", aldus EU-commissaris voor Humanitaire Zaken Kristalina Georgieva. "Duizenden mensen hebben hun woningen verloren en leven in moeilijke omstandigheden. Na verschillende mislukte oogsten en het toegangsverbod tot markten in conflictgebieden komt de overleving van ontheemde families in het gedrang."

De gevechten tussen het nationale leger en het "Kachin Onafhankelijkheidsleger" ontheemden duizenden inwoners in het noordoosten van het land, aldus de Commissie. Daarbij komt nog het sporadische etnische geweld in de staat Rakhine. De nieuwe fondsen zullen worden gebruikt om voedsel en onderdak te bieden aan de meest kwetsbaren in de staten Rakhine, Kachin en Shan.